diumenge, 15 d’agost del 2010

Repudi al jutge torturador Baltazar Garzón a La Plata

Traduït per Resistència Antifeixista.
Tret de "Kaos en la Red".

Dijous 12 es van concentrar centenars d'argentins contra el jutge Baltazar Garzón qui es presentava per parlar dels drets humans en Ardentina mentre persegueix a lluitadors bascos.

Quebracho

El passat dijous 12 d'agost a la ciutat de La Plata, 150 companys del MPR Quebracho i de la CTD Aníbal Verón, al costat de militants de Joves contra la Tortura, vam anar a repudiar al jutge Baltazar Garzón qui es presentava per parlar dels drets humans en el nostre p Aís. Aquest jutge, que persegueix lluitadors bascos a Espanya i on sigui, enviant a desenes i desenes a la presó per fins a 30 anys pel sol fet de reivindicar els drets d'independència i sobirania de la seva Pàtria, justament Garzón, que avala i ha ordenat la tortura, va venir a comentar la Presentació de l'Informe 2010 del Comitè contra la Tortura al nostre país.

Per això, enmig de la fastuosa cerimònia que es desenvolupava al Passatge Dardo Rocha, ingressar a la sala per increpar recordant el dolor que ha causat i que segueix causant al Poble Basc cridant-li per què no parlava de la tortura als militants Bascos que ell legitimar o de la persecució a les organitzacions públiques d'Euskal Herria que lluiten per la seva autoderminació? Mai va contestar i va decidir amagar darrere dels seus guardaespatlles per després retirar-se per la porta del darrere amb custòdia policial.

Mentrestant, al carrer, la resta dels companys que no van poder ingressar a la sala a causa del cordó de la infanteria de la policia que impedia el pas, van enarborar les ikurriñes en solidaritat amb la justa lluita per la independència basca.

Garzón ha impulsat prosecuciones contra mitjans de comunicació, associacions populars, partits polítics i fins i tot defensors de drets humans, com la prohibició de Batasuna, un partit polític legal que agrupava aproximadament el 11% de la població basca. Al seu torn, ha assessorat al govern d'Uribe, reconegut violador de llibertats essencials, proimperialista, soci dels paramilitars i narcotraficants.

Repudiem la visita de Garzón al nostre país!!
Per l'autodeterminació del Poble Basc!!