divendres, 6 d’agost del 2010

Nació andalusa en el 74 aniversari de l'assassinat de Blas Infante

Traduït al català per Resistència antifeixista

Fa 74 anys, la nit del 10 al 11 de agost de 1936, Blas Infante, Pare de la Pàtria Andalusa, queia assassinat pel feixisme com tants d'altres lluitadors antiimperialistes, anticapitalistes, llibertaris i comunistes andalusos/ces en aquests dies. El "alçament" del 18 de Juliol pretenia exterminar la dissidència política que amenaçava el "ordre i la unitat d'Espanya". Els colpistes no es "van alçar" contra "la legalitat vigent" i la "democràcia", com diuen els legitimadors del règim neofranquista actual, ni contra la República, com afirma el nou espanyolisme republicanisme, sinó per impossibilitar que els treballadors prenguessin les regnes del poder i els pobles recuperessin la seva llibertat. Va ser un cop d'estat contra els pobles treballadors, per impedir la seva emancipació social i alliberament nacional. No era la forma d'Estat el que els preocupava, sinó al servei i en mans dels que hi havia la supremacia i el domini econòmic i polític-social.

Blas Infante Perez de Vargas
Blas Infante va ser detingut i assassinat, perquè personificava tot allò que l'elit dominant pretenia impedir amb l'establiment del feixisme, la destrucció dels dos pilars que justifiquen i sustenten l'existència de tota idea d'Espanya com a estructura estatal i "realitat" sociocultural imposada, la "unitat de la pàtria" i el "lliure mercat", és a dir, l'opressió dels pobles i l'explotació dels seus treballadors.

El perill de Blas Infante per al espanyolisme, radicava i rau en propagar un missatge que unia i uneix la lluita sobiranista i anticapitalista, contra l'esclavitud nacional i la assalariada, en un mateix i global combat alliberador del Poble Treballador Andalús. La sentència, dictada després de la seva assassinat pel Tribunal de Responsabilitats Polítiques espanyol, el 1940, avalava aquesta execució vil de Blas Infante pel seu caràcter "andalusista i revolucionari". La seva preocupació per formar i fer participi del projecte andalusista al Poble Treballador A ndaluz i la seva pràctica política unitària amb llibertaris, marxistes i altres forces transformadores andaluses, prefigurava un perillós precedent en el qual la revolució social es aglutinava amb el desig de l'alliberament d'Andalusia com a nació oprimida.

Davant del succedani de Blas Infante que pretén mostrar-nos el govern colonialista "autonòmic", els fets ens mostren un Blas Infante enemic de l'ordre burgès i l'imperialisme espanyol. Aquesta és la raó de que també la Junta colonial espanyola d'Andalusia i el seu "parlament", administradors de la nostra dependència i capatassos del robatori de la nostra riquesa i el nostre treball, portin trenta anys intentant per tots els mitjans desvirtuar la seva vida i la seva obra. Igual que els seus antecessors van intentar mitjançant la mort de l'home silenciar l'ideal alliberador andalús, l'espanyolisme contemporani pretén assassinar vital i intel · lectualment nt excloent tota la càrrega transformadora de la realitat andalusa que contenen i comporten els seus fets i pensaments. Aquesta és la raó de substituir el 10 d'Agost per el 5 de Juliol com a dia de Blas Infante. La seva importància no rau en la seva mera existència, sintetitzada en el seu naixement, sinó en les idees per les que va viure i va morir, resumides en els perquès del seu assassinat. Celebrar el seu dia un 5 de juliol és recordar només l'home, fer-ho un 10 de agost és homenatjar al Pare de la Pàtria Andalusa, al lluitador ja la seva lluita per una Andalusia lliure.

Per això aquest any, més que mai, hem de proclamar al 10 d'agost com el seu dia, i adquireix especial rellevància el que els seus hereus polítics, l'esquerra sobiranista andalusa, les diferents organitzacions que mantenen la brega per assolir aquest ideal andalús que ell defensava, el de l'alliberament nacional i social del Poble Treballador Andalús, s'hagin unit, no només per tal de mantenir viu el seu record, el de les seves idees i el del dia del crim, sinó amb la intenció de manifestar la comuna intenció de continuar la seva lluita . Esperem, per tot això, que la concentració unitària d'aquest any, suposi i signifiqui un principi en la imprescindible i ineludible acumulació de forces i esforços, de coordinació i unitat d'acció, que el moment històric i les necessitats del nostre poble demanen l'MLNA . Aconseguir que per al pròxim 10 d'agost, el del 75è aniversari, hem aconseguit avançar en aquesta coordinació i unitat, serà el millor homenatge que podrem fer-li a Blas Infante ia tots els / les lluitadors / es que van donar la seva vida per la llibertat dels andalusos/ces.

Per una Andalusia independent i socialista!

Nació Andalusa - Comissió Permanent