dijous, 22 de juliol del 2010

Dimiteix la primera bisbe luterana davant l'acusació d'ocultar un cas d'abusos sexuals

Extret de EL PAIS

Maria Jepsen va ser acusada de traslladar, sense informar els seus superiors, a un capellà acusat d'abusos sexuals a menors.

AGÈNCIES - Berlín - 2010.07.16

L'alemanya Maria Jepsen, de 65 anys, ha renunciat avui al seu càrrec després d'haver estat acusada d'ocultar un cas d'abusos sexuals a nens per part d'un sacerdot. La que va ser la primera dona a arribar a bisbe en l'Església luterana havia estat assenyalada per part d'una antiga col.laboradora i per la germana d'un dels menors que van patir els abusos. Segons aquestes denúncies, la bisbe s'havia traslladat a Dieter K., un capellà implicat en diversos casos de pederàstia des dels 80, de la seva congregació a Ahresburg (al nord d'Alemanya, prop d'Hamburg) a un reformatori a Schleswig (al nord, a prop de la frontera amb Dinamarca) sense informar a cap dels superiors de l'institut en el qual el sacerdot donava classes de religió.

"El meu credibilitat ha estat posada en dubte. A partir d'ara no em veig en la situació de seguir proclamant el feliç missatge, com vaig prometre a la meva ordenació i en el meu designació com a bisbe davant Déu i la comunitat", ha assenyalat Jepsen en la roda de premsa oferta avui.

El cas va sortir a la llum el maig encara que es remunta a 1999 i Jepsen va afirmar en una entrevista no haver conegut mai els motius que van portar al trasllat de Dieter K. Va ser llavors quan Heide Hemse, una antiga alt càrrec de l'Església luterana ja jubilada, va amenaçar per carta a Jepsen amb contradir públicament ja que afirmava que el va informar personalment del cas en una trobada que van tenir en un convent. De la mateixa manera, la germana d'una de les víctimes va declarar que va informar a la bisbe, durant un congrés a Lübeck (nord del país), dels abusos sexuals que estava cometent el sacerdot.

Així mateix, es va saber que en una reunió en què va participar Jensen l'1 de novembre, aquesta va demanar als seus col.laboradors informació sobre el cas, i així es pot llegir en l'acta de la trobada.