divendres, 9 de juliol del 2010

La bandera espanyola

Traduït per Resistència Antifeixista.
Original: http://www.alcaldeborge.com/2010/06/la-bandera-espanola.html

Molts Espanyols s'estranyen de l'escassa visibilitat i presència que té l'anomenada bandera espanyola, alguns assumeixen la defensa del implantat per mitjans violents sense preguntar res, mancats de coneixement històric, i sent veritables analfabets polítics, diuen, als que fan manies a agafar la bandera espanyola "acomplexada" i antiespanyol.
 La bandera rojigualda, va ser creada pels borbons, per Carles III, en la seva primera etapa i definitivament per Isabel II, però deixant a part l'heràldica, és la bandera que van penjar del pal els usurpadors de la legalitat democràtica, contra la majoria del poble que va triar la república com a forma de govern el 1931.

Aquells familiars de milers de persones que van ser afusellats, o els que han passat part de la seva vida a la presó, els exiliats, els que van patir fam, saben que aquells que van fer aquest immens dany portaven aquesta bandera que es diu "espanyola".

García Lorca, Miguel Hernández, Blas infant, Antonio Machado i tants representants culturals i polítics van donar la seva vida com a suport al que significava el manteniment de la bandera republicana, ja que representava el canvi social, econòmic i polític.

Per això el poble pla encara té memòria, per això hi ha gent que no s'identifica amb la bandera monàrquica, perquè era la bandera que en vida del dictador es la refregava cada dia i sota la que patien totes les humiliacions.

Tampoc ara fan molt perquè ens identifiquem amb ella, ja que bona part dels seus defensors difonen i promouen la desigualtat, la injustícia, i el racisme, només cal contemplar els ultres en els camps de futbol ia la ultradreta en les seves manifestacions.

Milions d'espanyols no se senten identificats amb la bandera borbònica, que per a molts va ser la bandera dels vencedors de la guerra civil i de la dictadura, per això no pot ni s'ha d'interpretar com a falta d'identificació i compromís amb Espanya, sinó com a falta de identificació amb l'Espanya vencedora, amb la qual cosa milions d'espanyols no podem identificar-nos per molt que ho digui la constitució de 1978.
Per això molts espanyols ens identifiquem amb la bandera que lva lluitar per la llibertat, la justícia social i per la plurinacionalitat de l'estat espanyol, és a dir, la republicana.

Aquest article va ser publicat a la "premsa de la Axarquía" l'any 2009.

En aquests moments que des del futbol ens volen fer empassar amb "la bandera espanyola" és bo debatre aquest tema.