dimarts, 20 de juliol del 2010

Nova agresisión brutal del Marroc contra sahrauís i espanyols

Traduït al català de Kaos en la red.

El Majzen alauita es fa cada vegada més brutal i repressor, demostrant així el pànic que li produeix la voluntat del poble sahrauí de lluitar infatigablement pel seu alliberament del jou militar marroquí.

GUINGUINBALI

A la recepció d'onze activistes que tornen dels camps de refugiats de Tinduf.
Brutal agressió policial amb desenes de ferit s a El Aaiun.

Les Palmes de Gran Canària 2010.07.19

La rebuda d'onze activistes sahrauís que tornaven de Tinduf a El Aaiun s'ha convertit aquesta nit en una batalla campal. La policia marroquina ha carregat contra uns 300 sahrauís que s'havien reunit per rebre'ls. Laura Gallego, periodista de GUINGUINBALI, es troba en l'habitatge que està ara mateix (1.00 GMT) envoltada per la policia. Els ferits, amb bretxes al cap i cops a tot el cos, són més de trenta. Entre les persones colpejades hi ha dos ciutadans espanyols.

El retorn a El Aaiun dels onze activistes sahrauís de Drets Humans que es van desplaçar la passada setmana als camps de refugiats ha estat traumàtic. La policia marroquina ha convertit aquesta rebuda en una brutal pallissa que ha acabat amb desenes de ferits en un dels habitatges en què esperaven l'arribada dels sahrauís.

La policia va carregar sense dir res contra tots els assistents a la celebració. Entre ells es trobaven cinc ciutadans espanyols que es troben en bon estat. Dos d'ells estan ara mateix en un hotel de la capital sahrauí, mentre que els altres tres estan a la casa que ara mateix està envoltada per la policia.

Laura Gallego, periodista de GUINGUINBALI, està dins d'aquest habitatge que té, a aquesta hora de la matinada, les finestres tapiades pel fet que la policia que espera a la sortida no deixa de llançar objectes i pedres contra l'habitatge. Diverses de les persones que estan a la casa assetjada, han intentat sortir, però han tornat amb severes ferides en el seu cos. "Com si els haguessin donat una pallissa", assegura Laura Gallego amb qui hem pogut parlar des de la redacció de GuinGuinBali.

Els ciutadans espanyols, dos dels quals també han estat colpejats, han sol licitat protecció consular i des Rabat se'ls ha comunicat que enviarien al dipositari dels béns espanyols al Sàhara Occidental perquè es fes càrrec de la situació, aquesta mateixa nit.

En els últims mesos, nombrosos activistes de Drets Humans han visitat els campaments de Tindouf i és freqüent que al seu retorn s'organitzi algun tipus de recepció per part dels sahrauís. No obstant això, el grau de violència que va exhibir aquesta nit la Policia marroquina, que va carregar sense previ avís volta net ia pedrades fins i tot contra ciutadans espanyols que estaven presents, ha estat qualificat de "inaudit" per fonts jurídiques expertes en el problema del Sàhara.

Durant tot el dia d'avui informarem de les novetats que es vagin produint des del Aaiun, gràcies a la presència de Laura Gallego a la capital de l'ex colònia espanyola.

http://www.guinguinbali.com/index.php?lang=es&mod=news&task=view_news&cat=3&id=666
http://www.publico.es/internacional/328581/aaiun/refugiados/saharauis/activistas
http://www.lavanguardia.es/internacional/noticias/20100719/53967848079/mas-de-30-personas-heridas-en-una-carga-de-la-policia-en-el-aaiun.html
http://www.canariasahora.com/noticia/142742/
http://canarias24horas.com/index.php/2010071976786/internacional/la-policia-marroqui-carga-contra-unos-300-saharauis-reunidos-en-el-aaiun.html
http://www.canarias7.es/articulo.cfm?Id=176159
http://www.laprovincia.es/canarias/2010/07/19/policia-marroqui-carga-decenas-saharauis/312834.html
http://www.sanborondon.info/content/view/26024/1/