dilluns, 13 de setembre del 2010

La Diada Catalana finalitza amb actes reivindicatius de crema de fotos del Monarca Espanyol

Traduït per Resistència Antifeixista

Manifestants van cremar una foto del Rei, una bandera espanyola i una altra francesa al Fossar de les Moreres de Barcelona després de finalitzar una manifestació independentista pel centre de la ciutat.

Milers de persones han participat en la tarda d'aquest dissabte en una manifestació a favor del dret a decidir i de la independència de Catalunya que ha sortit a mitja tarda de la plaça Urquinaona, convocada per diversos partits i entitats independentistes.

El gruix de la manifestació ha finalitzat a Arc de Triomf però un nombre de persones indeterminat ha continuat la marxa fins a arribar al Fossar de les Moreres, on els manifestants van cremar la foto del Rei i les banderes.
El setembre de 2007, dos joves a Girona van cremar fotos del rei espanyol Juan Carlos I i el jutge Marlaska els va portar a l'Audiència Nacional acusant aquest acte d'enaltiment al terrorisme. Des allò, més d'una vegada s'han cremat a Catalunya fotos del rei Joan Carles, a la Universitat de Barcelona, en protesta a la detenció dels companys de Girona, i ara també ahir 11 de setembre. Tindrà l'estat espanyol, presons per tot el poble republicà català?