dilluns, 20 de setembre del 2010

Els republicans davant la vaga general 29 S

Traduït per Resistència Antifeixista.

Sense dubtes, amb lucidesa, TOTS A LA VAGA GENERAL!

La Plataforma de Ciutadans per la República, associació compromesa amb la defensa dels valors democràtics republicans i la construcció de la III República, declara públicament el seu ple suport
a la VAGA GENERAL convocada el proper 29 de setembre.

En poques ocasions ha hagut tants motius i tan sobrades raons per dur endavant una vaga general com ara. Vivim un moment especialment greu: davant d'una crisi econòmica causada pel ascens d'una economia financera especulativa, les polítiques governamentals han adoptat mesures conduents a retallar de forma brutal els drets laborals i socials de la majoria de la població, fins al punt que el que recull el text constitucional vigent s'ha convertit en pura escombraries. Els èxits obtinguts per generacions de treballadors que amb la seva lluita solidària han construït la societat democràtica i fonamentat l'estat social i democràtic de dret estan sent brutalment negats i esborrats del mapa per un govern que s'ha plegat als interessos dels poderosos i sense cap pudor al servei d'una oligarquia contrària als interessos de la majoria de la població.

La convocatòria de Vaga General era imprescindible i ha de ser portada endavant amb l'ajuda de tots, per sobre de qualsevol discussió o diferència. És molt el que està en joc. Hi ha algunes coses que estan clares: els treballadors estem farts d'aquesta situació i anem a actuar ia dir-ho ben clar i alt. Aquesta bandera de lluita enarborada ara en ocasió de la Vaga General és una bandera de resistència i d'esperança, assumida per milions de ciutadans.

Les agressions no provenen només del govern i del partit que el sosté (el PSOE), és especialment greu l'atac brutal que el Partit Popular i les organitzacions empresarials estan realitzant. Vivim també una campanya d'assetjament, calúmnia i difamació cap als sindicats i els sindicalistes: és el rostre del feixisme el que es percep darrere d'aquests insults i desqualificacions. No només es vol facilitar l'acomiadament, destruir el sistema de negociació col.lectiva, destruir el sistema de pensions o privatitzar els serveis essencials (l'educació, la salut, etc), tasques a les que ja es apliquen el govern central o els governs autonòmics Indistintament del partit que governi), sinó que s'ha posat en el punt de mira l'existència mateixa de sindicats de classe. És clar i inequívoc: van a per totes. No resistir seria un crim.

És evident que la lluita organitzada dels treballadors, a través de les seves pròpies estructures de lluita com són els sindicats, és avui la principal barrera al poder de classe de l'oligarquia. Democràcia, constitució, drets humans i socials són paraules buides davant de la crua realitat dels mercats i la lluita de classes desfermada amb més força que mai en molts anys.

És hora d'actuar, de dir prou, de superar errors i divisions i en aquests moments unir-nos amb més força que mai al voltant dels sindicats de classe i donar suport a la Vaga General. El poder (la patronal i els seus instruments polítics i mediàtics) confien en la por, a la repressió, en la precarietat de milers de treballadors, de joves, grans, immigrants, perquè la vaga no vagi endavant, confien en veure'ns dividits i enfrontats, però no serà així: som milions els treballadors que hem dit prou i anem a deixar-ho ben clar el 29-S. La Vaga és l'inici d'una lluita, el govern PSOE i la patronal, el Partit Popular i l'oligarquia volen imposar el seu pla d'aniquilació de drets i llibertats tan durament aconseguits amb anys de sacrifici, però després de l'29-S tindran molt clar que aquest poble no es va a retre.

La situació ens exigeix avui la unitat sense fissures amb els sindicats. Cada atac als sindicalistes és un atac a tots i cadascun de nosaltres. Fem una crida explícit a unir-se al voltant dels sindicats convocants. L'agressió que pateix és de tal envergadura i naturalesa que la unitat és una necessitat moral i estratègica. Són nostres drets laborals més bàsics els que estan amenaçats, la salut i l'educació pública i per a tots, és l'ús dels nostres
fills, el poder portar una vida digna fruit del nostre treball, és el dret a una pensió pública assegurada després d'una vida de sacrifici, el dret a la dignitat en els llocs de treball, la idea mateixa de solidaritat i bé comú, és tot allò pel que els nostres pares i avis van saber lluitar en el passat el que està en joc.

És per això que cridem... Tots a la Vaga General!

Sense dubtes, amb plena lucidesa
¡¡Vaga General!!

Per una república democràtica de treballadors units en règim de llibertat i justícia (art. 1 º Constitució espanyola, 1931)