divendres, 10 de setembre del 2010

CONCENTRACIÓ A MADRID EN HONOR DE LLUÍS COMPANYS

Companys i companyes,


Us informem que el dissabte 18 de setembre, a les 12 del migdia, es farà una concentració davant l'antiga Direcció General de Seguretat a Madrid (actual seu de la presidència de la Comunitat de Madrid a la Puerta del Sol, on fan les "campanades"), edifici on fos retingut i torturat el president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover, entre finals d'agost i inicis de setembre de 1940. Les biografies de Companys revelen que en aquest edifici es va sotmetre a maltractaments i insults de tot tipus i que fins i tot s'organitzaven visites de "notables" franquistes que feien cua davant la seva petita cel per "escopir entre els barrots". La presidenta Esperanza Aguirre s'ha negat a allotjar l'acte a les dependències de l'actual presidència.

Es tracta avui de recordar que fa exactament 70 anys d'aquests fets. La concentració, autoritzada, consistirà en la lectura d'un text a càrrec a un/una intel.lectual. Es vol comptar amb el suport dels grups de la Memòria Històrica de Madrid. També es traslladarà una representació de companys/es de Catalunya. Es farà en ocasió dels 70 anys de l'assassinat de Companys i es vol fer especial èmfasi en el fet que la sentència que se li va aplicar no hagi estat jurídicament anul.lada (només qüestionada la seva "legitimitat"), quedant, doncs, en peu a tots els efectes legals com les de tots i totes els represaliats de la guerra. Fa unes setmanes també organitzem un viatge a La Baule (Bretanya) per recordar els 70 anys de la seva detenció per part de la policia militar nazi amb un èxit notable de concurrència i repercussió mediàtica. A més, els dies 15 i 17 d'octubre, coincidint amb l'execució de Companys, es faran importants actes a Barcelona en aquest mateix sentit amb la realització d'unes Exèquies Civils (15 octubre, Església Sant Agustí, 20.30 tarda) i un gran acte a Montjuïc en el matí del dia 17. Més informació a la web http://www.comissiodeladignitat.cat/.

Ens agradaria molt que ens acompanyaran en el senzill però emotiu acte de Madrid el dia 18 de setembre.

cordialment,

Secretariat Comissió de la Dignitat. Contacte: 625370661.


Us enviem la imatge que estem fent servir per a la campanya amb una pintura de Lluís Companys realitzada per l'artista valencià Toni Miró. Es poden adquirir litografies numerades amb un mail a aquesta @-direcció.