dijous, 5 de setembre del 2013

 

 
 
Homenatge a la lluitadora antifeixista Paulina Odena
 MILITAN  DE  LAS
JUVENTUTS
COMUNISTAS
 Homenatge a Paulina Odena García, en l’aniversari de la seva mort, als jardins que porten el seu nom a la ciutat de Barcelona. En record de la seva vàlua i del seu coratge.
Lina va néixer un 22 de Gener de 1911 a Barcelona, modista d'ofici, per tradició familiar, va començar a treballar molt jove. Aviat es va emancipar de la família i va ingressar al Partit Comunista. Membre de les Joventuts Comunistes de Catalunya del Buró Polític del P.C., com delegada de Catalunya serà candidata al Parlament de la República. Secretària General de les JJ.CC. de Catalunya va participar activament en la unificació d’aquestes i de les joventuts revolucionàries.

Va agafar el fusell a la revolució d’octubre del 34, va ser detinguda  i fitxada temps després, això la va obligar a treballar en la clandestinitat per a realitzar les seves tasques polítiques i col·laboracions amb “Socorro Rojo”. Li sorprendrà el cop d’estat feixista a Almeria on lluitarà al costat de dos esquadrons d’aviació per això sempre duguè a la seva granota de miliciana les ales d'aviació.
El 14 de setembre de 1936, sorpresa per una patrulla de control dels falangistes, davant la desproporció numèrica i la brutalitat dels irracionals feixistes, sabent les tortures i vexacions que com a dona hagués hagut de passar, va preferir treure’s la vida d’un tret. Va ser a prop de Granada.

Lina Odena, una dona jove i lluitadora, com tantes centenars i milers de joves que van posar la seva esperança en un futur millor, que cregués i defensés el dret de les dones a ser tractades com persones, no com moneda de canvi, aixafant a l’Església obscurantista i reaccionària, garant de l’explotació i de l’opressió del sexe femení. Aquestes joves van ser part del puny alliberador i al costat dels seus germans, pares i amics no van tremolar a l’hora d’aixecar el fusell per a defensar els seus drets i els dels seus pobles.
En el cementiri de Granada, en la fossa 122 del pati de l'Ermitaño, van quedar les seves despulles que van acabar dins d’una fossa anònima ja que ningú les va reclamar. Nosaltres reclamem el seu nom, el seu exemple i la seva memòria.

La negació del dret a la Veritat, la Justícia i la Reparació, mostra la clara intenció de continuar pel camí del silenci i de la deriva social-feixista que això comporta, per part d’aquells que tenen el poder que el poble els ha concedit, no per ajupir-se al capitalisme i a les seves guerres imperialistes, com tant bé saben fer, sinó per a defensar els drets dels treballadors i de les treballadores.
Paulina Odena, el teu compromís és tot un exemple pels  joves antifeixistes i revolucionaris d'avui.

Més informació biogràfica a Foro por la Memoria de Granada