dissabte, 7 de gener del 2012

TREBALLADORS I VEÏNS CONTRA LES RETALLADES I

LES PUJADES DE TARIFES DE TMB

El passat 19 de desembre, Transports Metropolitans de Barcelona va fer públic uns nous plans que comporten una reducció brutal del servei d’Autobusos i Metro a la ciutat de Barcelona, alhora que puja de manera escandalosa el preu del bitllet senzill i de la targeta més usada, la T10.

La retallada de servei significa l’eliminació total de moltes línies de bus els dies laborables i els caps de setmana, així com la reducció del nombre d’autobusos i metro en totes les línies. Per això, haurem de pagar més car el bitllet i esperar més temps el metro i el bus en les parades, viatjant molt pitjor.

Tot això es combina amb un intent per part de la direcció de TMB de fer retrocedir els drets laborals i socials dels seus propis treballadors i treballadores, amb amenaces de congelació salarial i d’Expedient de Regulació de l’Ocupació. L’argument per justificar aquestes retallades en el servei i l’augment brutal de les tarifes, és sempre el mateix: reduir el dèficit perquè les empreses públiques siguin més “viables” i així puguem sortir abans de la crisi.

Amb aquestes mesures se li demanen sacrificis, com sempre, a la població treballadora però, en cap moment se’ls demanen els mateixos sacrificis als polítics, que no han fet res per evitar la difícil situació econòmica que viuen moltes persones. I menys encara li exigeixen als bancs que es facin responsables de la crisi que ells han provocat i de la qual se’n aprofiten.

Mentre, d’una banda, els directius de TMB apliquen mesures restrictives a les treballadores i usuàries, per l’altre gasten 900.000 € dels fons públics en la compra de 100 places de pàrquing per a ús exclusiu o, utilitzen la empresa per re-col·locar polítics a l’atur amb uns sous secrets i blindats.

Per tot això, els i les treballadores de TMB i veïns i veïnes de Barcelona volem manifestar que el transport públic ha de ser igual que l’educació i la salut, un dret social al servei de la població. Per això treballadors i treballadores, veïns i veïnes, lluitarem unides contra les retallades i les pujades de tarifes del transport públic. Us demanem tota la vostra comprensió, col·laboració i recolzament en aquesta lluita.
   


TRABAJADORES Y VECINOS CONTRA LOS RECORTES Y

LAS SUBIDAS DE TARIFAS DE TMB



El pasado 19 de diciembre, Transports Metropolitans de Barcelona hizo públicos unos nuevos planes que comportan una reducción brutal del servicio de Autobuses y Metro en la ciudad de Barcelona, a la vez que sube de manera escandalosa el precio del billete sencillo y de la tarjeta más usada, la T10.

El recorte de servicio significa la eliminación total de muchas líneas de autobuses los días laborables y los fines de semana, así como la reducción del número de autobuses y metro en todas. Por ello, tendremos que pagar más caro el billete y esperar más tiempo a metro y autobuses en las paradas, viajando mucho peor.

Todo esto se combina con un intento por parte de la dirección de TMB de hacer retroceder los derechos laborales y sociales de sus propios trabajadores con amenazas de congelamiento salarial y de Expedientes de Regulación de Empleo. El argumento para justificar estos recortes en el servicio y el aumento brutal de tarifas, es siempre el mismo: reducir el déficit para que las empresas públicas sean más “viables” y así podamos salir antes de la crisis.

Con estas medidas se le piden sacrificios, como siempre, a la población trabajadora, pero en ningún momento se les piden los mismos sacrificios a los políticos, que no han hecho nada para evitar la difícil situación económica que viven ahora muchas personas. Y menos aún le exigen a los bancos que se hagan responsables de la crisis que ellos han provocado y de la que ahora se aprovechan.

Mientras, por un lado, los directivos de TMB aplican medidas restrictivas a trabajadores y usuarios, por el otro gastan 900.000 € de dinero público en la compra de 100 plazas de parking para uso exclusivo o usan la empresa para recolocar políticos en paro con sueldos secretos y blindados.

Por todo esto, los trabajadores de TMB y vecinos de Barcelona queremos manifestar que el transporte público debe ser, al igual que la educación y la salud, un derecho social que tiene que estar al servicio de la población. Por ello, trabajadores y vecinos lucharemos unidos contra los recortes y las subidas de tarifas en el transporte público y os pedimos a toda vuestra comprensión, colaboración y apoyo en esta lucha.

           Asamblea de Drets Socials de l'Eixample Dreta