dilluns, 4 d’octubre del 2010

A la memòria de Matilde Landa, morta al 1942

A primeres hores del matí se la van endur, la gran mare de les preses, aquest exemple de honestedat i valentia tenia que ser silenciada u obligada a acceptar les ordes d'aquesta església que tenia a la C.E.D.A. i els militars feixistes, els seus millors aliats.

14.000 veus la van acomiadar amb el cor trencat pel futur d'aquesta dona, companya i defensora de la república i dels drets de les penades i els seus fills.

Va ser al penal més brutal i sanguinari, dirigit pel bisbe feixista Miralles Esbern i una dels seus deixebles, la catequista de Acció Catòlica Barbara Pons, els encarregats d'intentar que Matilde reneguès de la seva condició de comunista i van col.locar al seu pit la creu i el rosari dels feixistes.

Matilde Landa marcada amb una creu
Davant la tenacitat de la nostra companya li van fer xantatge amb suprimir els escassos aliments que rebien els fills de les preses, abans que cedir al xantatge, va preferir treure´s la vida saltant d'una finestra del pati.

Diuen que va morir, però cert no és, perquè al cor de cents i milers de dones i d'homes, perdura el seu emotiu record i les seves ànsies de lluita i llibertat.

Matilde la Republicana. La nostre anyorada Matilde.

Publicat per Resistència Antifeixista
Setembre 2010

Material extra:

Canço de "Barricada" en honor de Matilde Landa