dimecres, 13 d’octubre del 2010

Dia de la Resistència

Extret de LibreRed.net

Traduït per Resistència Antifeixista

Sota el lema "12 d'octubre, res a celebrar" els integrants de diferents moviments socials van marxar aquest dimarts a la ciutat de Barcelona contra l'anomenat "Dia de la Hispanitat, Dia de la Raça o Descobriment d'Amèrica".

Al voltant de 300 manifestants van iniciar a Plaça Catalunya un recorregut pels cèntrics carrers de la ciutat amb lemes com "Alerta que camina l'espasa de Bolívar per Amèrica Llatina", "12 d'octubre, res a celebrar" o "No és hispanitat, és genocidi ".

Des de primera hora de la tarda es va desplegar un desproporcionat dispositiu policial que va seguir en tot moment als assistents.

La marxa va finalitzar a la Rambla del Raval, on es va dur a terme la lectura d'un manifest en què es va expressar el rebuig al caràcter festiu amb què es commemora el 12 d'octubre a l'Estat espanyol ia Llatinoamèrica.

El comunicat va denunciar també que es va tractar d'una conquesta polític-militar que va exterminar a més de 80 milions de persones, on es va establir una jerarquia racial i un enorme saqueig dels recursos naturals del continent.

Un cop finalitzada la lectura del document es va tancar l'esdeveniment amb intervencions musicals i una interpretació dramàtica.

Video i crònica: Oriol Sabata
Fotos: Laura