dimarts, 22 de juny del 2010

Punts minims d'acció republicana:

Us presentem els 5 punts de partida que creiem fonamentals per crear una unitat popular republicana, que lluiti per la ruptura democràtica, que passa necessariament per l’eliminació de l’actual constitució Monàrquica - Feixista del 1978:

1. Pel dret a decidir: Com a nació i poble, tenim el dret de decidir el tipus de relació que mantindríem amb la resta de pobles, estats i nacions.
La instauració d’una república que garanteixi el dret a decidir i depuri de les actuals institucions Monàrquiques a tots els elements corruptes, feixistes o socialfeixistes.

2. Separació de l’església/Estat: Es inadmissible que avui en dia en un estat modern, com es el nostre, encara perdurin els acords multimilionaris que se li fa a l’església catòlica en temes com l’educació, la cultura, la política, etc... i també es inadmissible que encara estiguem imbuïts en aquesta ensenyança nacional-catòlica de temps de Franco on la dona no es lliure del seu cos, els capellans violin nens amb total impunitat o el divorci sigui encara pecat. Es inadmissible que la església catòlica, col•laboradora i sustentadora del Franquisme i força fonamental a la nostre guerra a favor de la barbàrie feixista, no hagi sigut depurada i se l’hi hagin demanat responsabilitats contra els crims de lesa humanitat; per tots els crims tant físics com psicològics que ha comés en tots aquests anys. Respectem la llibertat personal de religió, però, no s’ha d’imposar a tot un col•lectiu.

3. República de tots/totes i per a tots/totes: Defensem un estat on l’educació, la cultura, el sòl, la sanitat, etc... té que estar al servei dels ciutadans i no en mans de les multinacionals o empreses privades. Expropiació dels sectors estratègics que estan, actualment, en mans privades i d’empreses estrangeres.

4. No a la OTAN: Els republicans no podem acceptar el paper de ser súbdits dels interessos militars de la OTAN i dels imperialistes. Considerem que l’estat Israelí i la seva impunitat representi, veladament, els interessos imperialistes nord americans. Ni un soldat, ni un Euro, per oprimir o reprimir els pobles que lluiten pels seus drets: Iran, Afganistan, Palestina, República Sahrauí, Cuba, Bolívia, etc...

5. Memòria Històrica: La memòria històrica s’ha d’assentar en la VERITAT, JUSTÍCIA i REPARACIÓ.

Amb aquets punts, com base mínima, no pretenen ser exclusius, i estan subjectes a noves aportacions i discussions per crear un marc polític d’actuació.

¡PER LA RUPTURA DEMOCRÀTICA, REPUBLICANA I ANTIFEIXISTA!